Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken

Interview Peter van DongenZondag 18 februari interviewt journalist Ricci Scheldwacht tekenaar Peter van Dongen over zijn beeldroman Familieziek. Daarna signeert Van Dongen op zijn eigen bijzondere manier, met een mooie tekening, zijn werk.

Voor Familieziek bewerkte Peter van Dongen de gelijknamige roman van Adriaan van Dis tot een beeldroman. Een verhaal in taferelen over een Indisch gezin, getekend door de oorlog, dat probeert te aarden in het Holland van de jaren vijftig. De zussen fluisteren achter het gordijn over hun geheimen. De vader, gebrand op rechtsherstel, bereidt zijn zoon voor op een nieuw gevaar: de Russen! Te midden van dit alles vindt de jongen troost bij zijn schaduwbroertje, wiens aanwezigheid hij voelt maar over wie nooit gesproken mag worden.

Het bekendste werk van Peter van Dongen verscheen in 1998 en 2004, respectievelijk Rampokan: Java en Rampokan: Celebes; een tweeluik dat zich afspeelt aan de vooravond van de Politionele Acties in Indonesië. Momenteel werkt Van Dongen samen met Teun Berserik aan deel 26 uit de serie Blake en Mortimer van Edgar P. Jacobs, dat in 2018 zal verschijnen. Verder levert Van Dongen al jaren geregeld illustratiewerk aan uiteenlopende opdrachtgevers zoals CPNB, Vrij Nederland, VPRO Gids, musea en commerciële bedrijven.

Reserveer het boek (gebonden)

Datum: Zondag 18 februari 2018
Aanvang: 11.00 uur
Locatie: Van Stockum Boekverkopers, Spui 40, 2511 BS, Den Haag
Toegang: Gratis
Aanmelden : promotie@vanstockum.nl

Foto: Frans Jansen