Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken

Lezing Harm Peter SmildeOp donderdag 28 september geeft Harm Peter Smilde bij Van Stockum Boekverkopers in Den Haag een lezing over zijn pas verschenen boek Helden van toen over The Tielman Brothers en de Nederlandse rock-'n-roll van 1957 tot 1967. Tijdens de lezing is ook Woody Brunings aanwezig, hij zat en zit in The Crazy Rockers, een Haagse rock-’n-rollband van het eerste uur. Hij kende The Tielman Brothers goed, speelde met hen samen en kan heel leuk vertellen over die rare, mooie en ruige tijd.

De broers Reggy, Ponthon, Andy en Loulou Tielman zijn de ongekroonde pioniers van de Nederlandse pop- en rockmuziek. In de jaren vijftig van de vorige eeuw komen zij met hun versie van de revolutionaire rock-'n-roll van Indonesië naar Nederland. Ze hebben overal lak aan en stappen gewoon met hun gitaar en drie akkoorden het podium op. Voor de lol, voor het geld en voor de meisjes.

Helden van toen neemt je mee in hun verhaal, naar hun tijd. Naar een Nederland dat maatschappelijk en cultureel op de helling staat. Naar de rauwe randen van de rock-'n-roll-clubs in Duitsland waar The Tielman Brothers vooral optreden. Naar die helden van toen die een ereplaats verdienen in onze muziekgeschiedenis van nu.

Reserveer het boek

Datum : Donderdag 28 september 2017
Tijdstip : 20.30 uur (Inloop vanaf 20.15 uur)
Locatie : Van Stockum Boekverkopers, Spui 40, 2511 BS, Den Haag
Toegang : Gratis
Aanmelden : promotie@vanstockum.nl