Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken

Boek van de Maand: De voddenkoningin - Saskia Goldschmidt


Sprookje en tragedie, portret van een ondernemende vrouw, verhaal van vriendschap, vertrouwen en economisch roofridderdom - met De voddenkoningin laat Saskia Goldschmidt ons een wereld zien, die zeldzaam vertrouwd en vreemd tegelijk is.

De voddenkoningin is het wervelende levensverhaal van Koko, die in de sixties en seventies vodden verzamelt, er vintagemode van maakt, en op het hoogtepunt van haar carrière alles weer verliest. De roman is ook het verhaal van voddenboeren die in groothandelaren veranderen, van hippies die zakenmensen worden en van liefdadigheid die omslaat in commercie. Van idealen die ons ooit dierbaar waren.

In de roaring sixties reist Koko in haar eentje heel Europa door op jacht naar kleding en paait de handelaren met haar stoerheid en haar charme. Ze is succesvol en ze wordt een merk: Koko's, koningin van de tweedehands glamour, bekend in Milaan, Parijs en Berlijn.

Als zestienjarige ziet ze op de markt dat de mooiste oude kleren, dansjurken en feestkleding van kant, fluweel en zijde, als vodden per kilo verkocht worden. Ze koopt oude vodden op, en met kleine aanpassingen maakt zij er hippe kleren van. Haar kraampje op het Waterlooplein groeit uit tot een stijlvolle winkel, dé plek voor fashionista's avant la lettre, modejournalisten en couturiers. Maar succes in de mode is broos en vluchtig, en de concurrentie is moordend: het kan van de ene dag op de andere verkruimelen, verwaaien of in rook opgaan.

Prijs: € 19,95 Bestel het boek (paperback)
Prijs: € 14,95 Bestel het e-book

Titels van Saskia Goldschmidt

De hormoonfabriek - Saskia Goldschmidt - ISBN: 9789059363694

De hormoonfabriek

Saskia Goldschmidt
€ 12,50
Liefde en venijn tussen broers, tegenstrijdige belangen tussen commerc...
Verplicht gelukkig - Saskia Goldschmidt - ISBN: 9789059363083

Verplicht gelukkig

Saskia Goldschmidt
€ 18,90
Je hebt praters en je hebt zwijgers.Maar je hebt ook vaders die noch h...
De voddenkoningin - Saskia Goldschmidt - ISBN: 9789059365971

De voddenkoningin

Saskia Goldschmidt
€ 19,95
De voddenkoningin is het wervelende levensverhaal van Koko, die in de ...